Hoge onderscheiding voor Udo de Haes

Koningin Beatrix heeft prof. dr. Udo de Haes benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau. Udo de Haes neemt vanmiddag afscheid als hoogleraar Milieukunde aan de Universiteit Leiden. Sinds 1977 is hij tevens wetenschappelijk directeur van het Centrum voor Milieuwetenschappen Leiden (CML). Udo de Haes is medeoprichter van het Centrum voor Milieuwetenschappen Leiden en bezetter van de eerste leerstoel Milieukunde aan de Universiteit Leiden. Bovendien wordt hij gezien als één van de pioniers in Nederland op het mede door hem vormgegeven vakgebied van de Milieukunde.

Nationaal en internationaal vervult hij vele bestuursfuncties, vooral op het kruispunt van wetenschappelijke ontwikkeling en maatschappelijke toepassing van de kennis over Milieukunde. Na afloop van het afscheidscollege onder de titel “Natuur en Milieu in getallen Over de grenzen van kwantificering van de milieukwaliteit” zal de onderscheiding worden uitgereikt door loco-burgemeester Gerda van den Berg.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×