Zaterdag konden ook de steigers om de Pieterskerk weer beklommen worden. (Foto: Elsbeth Klink).

Enorme drukte op eerste monumentendag

Op de eerste dag van dit Monumentenweekend heeft al een recordaantal mensen de Leidse historische panden bezocht. Veel pandeigenaren lieten weten nu al net zoveel of meer bezoekers te hebben ontvangen dan tijdens het hele Monumentenweekend van 2005. Keerzijde van de enorme drukte was dat veel mensen niet overal een kijkje konden nemen. Zo waren de rondleidingen door de Latijnse School al aan het begin van de middag helemaal volgeboekt en stonden er ook enorme rijen wachtenden bij onder andere het Gravensteen en de Pieterskerk.

Bij de Hooglandse Kerk deed zich nog een indicent voor. Een vrouw raakte bovenin de kerk buiten bewustzijn en kon niet binnendoor naar beneden gebracht worden. De brandweer haalde haar met een ladderwagen veilig naar beneden via de buitenkant van de kerk.

Vandaag zijn de meeste monumenten vanaf 12.00 uur ook nog te bekijken. Alle informatie is te vinden op de speciale website van de gemeente Leiden. //www.leiden.nl/openmonumentendagen/.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×