10de Ernst & Young Fotowedstrijd van start

Ook dit jaar organiseert VVV Holland Rijnland in samenwerking met Ernst & Young en de Gemeente Leiden, weer een Ernst & Young Fotowedstrijd. De wedstrijd is al jaren een groot succes. Honderden fotografen hebben al meegedongen naar een plekje op de Leidse Kalender. De jury zal ook dit jaar de 12 mooiste foto’s selecteren voor de Leidse Kalender 2007. Het thema van de 10e Ernst & Young Fotowedstrijd is dit jaar “Leiden na de Ramp”. In 2007 is het namelijk 200 jaar geleden dat er een kruitschip is ontploft in de binnenstad van Leiden (12 januari 1807). Dit gebeurde aan de Steenschuur, ter hoogte van de Langebrug.

Omstreeks kwart over vier ontplofte het schip met aan boord 18 ton buskruit. De verwoestende knal was te horen tot in Den Haag. Locaties waaraan de fotografen kunnen denken zijn onder andere het Rapenburg, de Steenschuur, het Van der Werfpark, het Kruytschip en natuurlijk het Kamerlingh Onnes Gebouw. Daarnaast kan gedacht worden aan de rampen die het Stadhuis heeft meegemaakt, zoals de brand in 1929. Locaties hierbij zijn vanzelfsprekend de prachtige renaissance gevel aan de breestraatzijde.

De winnaar ontvangt, naast de Ernst & Young Bokaal, het prijzengeld van € 1.250,-, de nummer twee € 750,- en de nummer drie €  500,-. De nummers vier tot en met twaalf ontvangen ieder € 200,-. Naast de geldprijzen worden de 12 mooiste foto’s geplaatst in de Leidse Kalender van 2007. De Gemeente Leiden looft ook dit jaar weer een extra prijs uit voor de mooiste winterfoto. De winnende foto die op de december- of januaripagina van de kalender verschijnt, wordt namelijk dubbel beloond. Deze foto komt ook op de nieuwjaarswens van de Gemeente Leiden. De maker van deze foto ontvangt, bovenop het prijzengeld van de fotowedstrijd, een afdruk van zijn winnende foto op mupi formaat én een Zilveren Legpenning van de Gemeente Leiden.

Op www.hollandrijnland.nl/fotowedstrijd kunnen fotografen de voorwaarden en een deelnameformulier uitprinten. Ook zijn hier winnende foto’s uit voorgaande jaren te bewonderen. Foto’s, vergezeld van een ingevuld deelnameformulier en een cd-rom, kunnen tot 5 oktober 2006 opgestuurd worden naar VVV Holland Rijnland t.a.v. Reinier Heruer, Postbus 100, 2230 AC Rijnsburg of ingeleverd worden bij de VVV Winkel, Stationsweg 2D te Leiden. Op deze donderdag 5 oktober 2006 sluit de inschrijving om 17.30 uur.

Het maximum aantal in te leveren foto’s is 3 stuks per fotograaf. De Kalender zal dit jaar, net als vorig jaar, zowel staande als liggende platen bevatten. De winnaars worden, nadat de jury de 12 mooiste foto’s heeft geselecteerd, tijdens een feestelijke bijeenkomst, half november bekend gemaakt. Ook wordt dan het eerste exemplaar van de Leidse Kalender 2007 officieel overhandigd.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×