Demonstratie Leidse Reddings Brigade

De Leidse Reddings Brigade (LRB) geeft komende zaterdag een aantal demonstraties tijdens de jaarlijkse Vrijwilligersmarkt op de Beestenmarkt in Leiden. Er wordt een ongeval nagebootst waarbij duidelijk wordt hoe de reddingsbrigade te werk gaat bij ‘echte’ hulpverleningen zoals bijvoorbeeld op de Kagerplassen. De demonstraties vinden plaats tussen 13.00 uur en 15.30 uur. De reddingsbrigade, probeert deze dag ook kaderleden te werven die ingezet kunnen worden in het zwembad en het eigen clubhuis.

De club heeft inmiddels ruime ervaring met bewakingen. Ieder seizoen worden de vrijwilligers ingezet tijdens diverse activiteiten in Leiden en omstreken. Op de Kagerplassen werden vele zeilwedstrijden van de Koninklijke Watersport Vereniging De Kaag begeleid, maar ook bij de Peurbakkentocht, De Dragonbootraces en de Koninginnedagactiviteiten was de reddingsbrigade paraat. Meer informatie over zwemdiploma’s NRZ ABC, Zwemmend Redden, Opleidingen, Clubhuis etc. is te vinden op www.leidsereddingsbrigade.nl

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×