RTL FM staakt uitzendingen per 1 oktober

Het landelijke radiostation RTL FM, de zender die haar etherfrequenties op 8 juli van de rechter moest afgeven aan de zender 100%NL van het bedrijf Mediasales gaat stoppen. Dit heeft RTL Nederland dinsdagmiddag medegedeeld aan alle medewerkers. Dat meldt de website Radio.nl. Het station is nog tot en met 30 september via de kabel en internet te horen, daarna stopt RTL Nederland met alle radioactiviteiten. RTL FM is in gespek over de verkoop van de kabelcontracten. Begin juli verzocht Sleutelstad FM de regionale programmaraad al de kabelfrequentie van RTL FM voor Sleutelstad te bestemmen. Eind deze maand wordt dat verzoek door de programmaraad besproken.

Momenteel bestaat de programmering van RTL FM alleen nog maar uit Edwin Ouwehand in de ochtend (zeven tot elf uur) en Stefan Brau (drie tot zeven uur). Op 28 juli namen Menno Vroom en Julia Samuel al afscheid, en onlangs liet Koen van Huijgevoort weten over te stappen naar Caz. Het is nog onduidelijk of de programma’s gepresenteerd blijven. Het is ook mogelijk dat RTL FM non-stop gaat uitzenden tot en met 30 september.

Advertentie

Leiden Sleutelstad FM


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×