Politie en brandweer onderzoeken brandstichting in clubhuis

De politie onderzoekt een brand die zaterdag in het gebouw van scouting de Franciscus Groep Leiden heeft gewoed. In de nacht van vrijdag op zaterdag werd de brand ontdekt door een van de leden van de vereniging. De brand is ontstaan in een krat met schildersbenodigheden op de eerste verdieping van het pand. Hij wist erger te voorkomen door het vuur met een waterslang en een poederblusser te bestrijden. Het pand stond wel vol rook en de man liep irritatie aan zijn gezicht en luchtwegen op.

Tijdens het uitbreken van de brand was er op de begane grond het jaarlijkse feest van de eveneens in het pand gevestigde Drumfanfare FBL aan de gang. Iedereen kon zich in veiligheid brengen. Uit het sporenonderzoek concludeert de politie dat de brand moet zijn aangestoken.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×