Tien arrestaties na weekendgeweld

De politie heeft het afgelopen weekend bij zes vechtpartijen in totaal tien verdachten aangehouden. Drie verdachten zitten nog vast en worden vandaag voorgeleid aan de rechter-commissaris. Zaterdagnacht werd rond 01.10 uur op de Haarlemmerstraat een 18-jarige Leidenaar aangehouden. Hij maakte zonder aanleiding ruzie met een leeftijdsgenoot uit Leiderdorp en gaf hem klappen en trappen. Die avond ontstond er rond 20.25 uur onenigheid tussen buurtbewoners aan de Albert Verweijstraat. Een 39-jarige man werd daar aangehouden omdat hij zijn 79-jarige buurvrouw hardhandig had geduwd. De vrouw liep een gebroken pols op en klaagde over haar heup.

Zondagnacht ontstond er rond 00.35 uur op de Nieuwe Beestenmarkt onenigheid tussen enkele familieleden. Een 35-jarige man werd daarvoor aangehouden. Korte tijd later, rond 01.45 uur moest de politie op de Nieuwe Beestenmarkt weer in actie komen. Twee mannen van 21 en 22 jaar uit Den Haag, zochten daar ruzie met een portier en gooiden een stoel en een fiets naar de man. Beide mannen werden aangehouden.

Om 01.55 uur werd de politie te hulp geroepen bij een incident aan de Turfmarkt. Daar was het tot een vechtpartij gekomen na ruzie over het deurbeleid van een uitgaansgelegenheid. Over en weer vielen klappen. Er werden vier mannen aangehouden, twee 26-jarigen uit Leiden, een 37-jarige uit Leiderdorp en een 35-jarige uit Rotterdam. Alleen de Rotterdammer werd weer in vrijheid gesteld. De andere verdachten worden voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Diezelfde zondag ging het rond 20.55 ook mis aan het Utrechtse Jaagpad. Een 24-jarige vrouw uit Leiden sloeg daar zonder aanleiding een 29-jarige buurtbewoonster. In alle zaken maakt de politie proces-verbaal op.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×