Leidse bollen- en bloemenindustrie herleeft

De historie van de Leidse bollen- en bloemenindustrie is meer dan het vroegere bloemencorso door de Breestraat of het bollenpellen als zomerse bijverdienste. De Dirk van Eck-stichting en Stichting Industrieel Erfgoed Leiden (STIEL) laten vanmiddag een stuk van de rijke geschiedenis van de Leidse bollen- en bloemenindustrie herleven. De bijeenkomst begint om 14.00 uur in het Scheltemacomplex.

Het programma kent twee delen: de middag start met een presentatie getiteld “Hergebruik Bollenschuren”, vervolgens komt het “Werken in de bollen” aan de orde. Peter Nijhof van de Rijksdienst voor de Monumentenzorg zal het eerste deel van de middag verzorgen. Hij is betrokken bij de Projectgroep Hergebruik Bollenschuren en geeft inzicht waarom bollenschuren in de Leidse regio, en de monumentale bollenschuur aan de Hoge Morsweg in het bijzonder, het bewaren waard zijn.

Na de pauze zal Dhr. W. de Munk, voormalig wetenschappelijk medewerker van het Laboratorium Bloembollen Onderzoek en gids van het bloembollenmuseum De Zwarte Tulp uit Lisse, spreken over het ontstaan van de bloembollencultuur en over het werken in deze bedrijfstak.

Tijdens de bijeenkomst zullen tevens het nieuwste Jaarboek van de Dirk van Eck-Stichting en het laatste nummer van het tijdschrift Stielz verkrijgbaar zijn. Toegang en koffie zijn gratis.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×