Forse toename nachtelijk vliegtuiglawaai door fout in kaart

Door een fout op een kaart voor gezagsvoerders van vliegtuigen heeft Leiden ’s nachts met veel extra vliegtuiglawaai te kampen. Door de fout kunnen de vliegtuigen ’s nachts geen glijvluchten uitvoeren richting Kaagbaan en worden ze handmatig binnengeleid. Een internationale drukker vergat op de kaart een referentiepunt voor het aanvliegen van de Kaagbaan. “Hierdoor wordt veel vaker en met een aanzienlijk hoger geluidniveau over de binnenstad van Leiden gevlogen,” zo laat binnenstadbewoner Jaap van Meijgaarden weten. Van Meijgaarden is bewonersvertegenwoordiger van Leiden in de Commissie Regionaal Overleg Schiphol (CROS). Ook de randgemeenten worden hiermee geconfronteerd.

Volgens de Luchtverkeersleiding Nederland (LVNL) duurt het nog zeker een week voordat alle vliegmaatschappijen over nieuwe kaarten beschikken. Vermoedelijk zal de situatie vanaf 23 september weer normaal zijn. Afhankelijk van de windrichting kunnen de inwoners van Leiden en omgeving de komende dagen dus nog meer slapeloze nachten verwachten.

Leiden


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×