Heropening Eurodusnie in Vrijplaats Koppenhinksteeg

Afgelopen zomer hebben de vrijwilligers van Eurodusnie het onderkomen in Vrijplaats Koppenhinksteeg opgeknapt. Eurodusnie beheert daar de Weggeefwinkel, een Helpdesk en een biologisch eetcafé. In twee maanden tijd is het binnenwerk van de panden aanzienlijk opgeknapt en zijn wat gebruiksfuncties omgegooid. Het werk is nog niet af. Het komend jaar zal Woonstichting Ons Doel het casco van de panden renoveren. De afronding van de inpandige verbouwing, die in handen is van Eurodusnie zelf, zal gefaseerd plaatsvinden.

De Weggeefwinkel is voortaan te vinden in de Koppenhinksteeg. De nieuwe winkelruimte is groter en praktischer dan de oude. De Helpdesk, waar gratis gebruik kan worden gemaakt van internet, verhuist naar Koppenhinksteeg 2B. Las Vegas is omgedoopt tot “De Linkse Kerk” en kijkt voortaan uit over de Hooglandsekerkgracht en Oude Rijn. De Linkse Kerk is multifunctioneel en zal onder meer dienen als foyer van de zaal, kantine van de Weggeefwinkel en biologisch eetcafé. De zaal tenslotte is bedoeld voor allerlei sociaal-culturele activiteiten, variërend van debatten, yogalessen, vergaderingen, cursussen tot optredens. De entree is bij publieke activiteiten altijd gratis; voor aangeboden cursussen zal soms een minimale vergoeding worden gevraagd.

Zaterdag 23 september worden de Eurodusnie projecten op feestelijke wijze heropend voor het publiek. Overdag zijn als vanouds de Weggeefwinkel en het dagcafé (De Linkse Kerk) geopend. Van 18.00 tot 20.00 wordt er in De Linkse Kerk voor 3 euro een biologische en 100% plantaardige maaltijd geserveerd. Om 20.00 volgt er theater. In FLEXMENS vertelt Aik Kramer over zijn zoektocht naar een eigen plek in de drukke, doldwaze informatiemaatschappij. De avond wordt afgesloten met een concert van de rock/blues formatie ‘Suicidal Birds’ en DJ Ron’s Freak Out. De entree is gratis.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×