"RijnGouweLijn sowieso door centrum"

Leidenaren kunnen in maart volgend jaar in een referendum voor of tegen de RijnGouweLijn stemmen, maar een tegenstem zal weinig effect hebben. De uitkomst is voor de stuurgroep van de provincie Zuid-Holland niet bindend. De lightrailverbinding zal hoe dan ook door het Leidse centrum komen, zo bleek maandag tijdens een bijeenkomst van de stuurgroep RijnGouweLijn. Dat schrijft Cobouw. De regio heeft, gezien de vele bouwplannen, dringend behoefte aan hoogwaardig openbaar vervoer, zo oordeelt de provincie. De gemeente Leiden laat zich niet op de kast jagen en zet het referendum gewoon door.

In het collegeakkoord is afgesproken dat het stadsbestuur zich conformeert aan de uitslag. “Het college heeft op de eerste plaats zijn verantwoordelijkheid voor de eigen bevolking”, verklaart gemeentewoordvoerder Van den Ham in het blad Cobouw. “Wat de bevolking kiest op 7 maart, wordt het collegestandpunt.”

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×