Schoonmaakactie 'Mors schoon hè!'

Vanmiddag geeft wethouder John Steegh van Verkeer en Milieu om 14:00 uur op de Richard Krajicek-playground aan het Maansteenpad het startsein voor een grote schoonmaakactie waarbij zwerfvuil wordt opgeruimd in de Hoge Mors. De actie is een samenwerking tussen bewoners, de basisscholen De Morskring, De Schakel en De Parcellischool, Stichting Nibraas, Jeugd en Jongerenwerk Midden Holland, LWO buurtopbouwwerk en kinderwerk, wijkpolitie, korfbalvereniging Cresendo, Rosa Manus, bewonerscommissie Samen Sterk en de gemeente Leiden. Kinderen gaan in 10 groepen onder begeleiding van een volwassene de ruimte tussen de hoogbouw in de Hoge Mors schoonmaken. De actie duurt een uur.

Door de grote schoonmaakactie en door het geven van voorlichting willen de organisaties bereiken dat de wijkbewoners bewuster omgaan met de woon- en leefomgeving in hun eigen wijk. Het is voor de tweede keer dit jaar dat dit initiatief wordt genomen waarbij het de bedoeling is om de Mors schoon te krijgen en te houden. Daarom wordt deze actie voortaan in het voorjaar en in het najaar gehouden.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×