12e editie Kunstroute vanaf morgen geopend

Morgenmiddag om 17.30 uur opent cultuurwethouder Paul Jonas de 12e editie van de Kunstroute in Scheltema aan de Marktsteeg. 132 kunstenaars nemen op 63 locaties, 11 galeries en 121 ateliers deel aan de atelier- en kunstroute. Bezoekers kunnen kennis maken met vele kunstwerken en hun makers, bovendien is er een groot educatief programma waar ruim 700 leerlingen van de groepen 7 en 8 van de basischool aan deelnemen. Wethouder Jonas spreekt dit zeer aan: “Het is erg belangrijk om kinderen zo vroeg mogelijk in aanraking te brengen met kunst. Want ze staan open voor vele nieuwe dingen. Ik ben dan ook trots op dit initiatief.”

De kunstroute 2006 is zowel op zaterdag 23 als zondag 24 september van 12.00 tot 18.00 uur geopend. Het start- en centrale informatiepunt voor de route is dit jaar het nieuwe cultuurgebouw Scheltema aan de Marktsteeg 1 (hoek Oude Singel). Hier ligt een gratis full color routeboekje voor de bezoeker klaar met informatie over alle kunstenaars, hun werk en de locaties. Meer informatie is te vinden op www.kunstrouteleiden.nl

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×