'De Hond van Rembrandt' in de Lakenhal

Theater Popject komt in het Rembrandtjaar met een eigen verhaal in de poppentheatervoorstelling ‘De Hond van Rembrandt’in Stedelijk Museum de Lakenhal. Tijdens de voorstelling speelt Ilja Reijngoud Life Trombone en het kinderkoor van Dario Fo is aanwezig. De voorstelling is bedoeld voor kinderen vanaf 6 jaar en hun ouders, de begeleidende pianomuziek is van Burkhardt Söll. Zondag 15 oktober om 14.30 uur is de première. De toegang bedraagt 6 euro per kind en 10 euro voor een volwassene. De Lakenhal is gevestigd aan de Oude Singel 28-32.

De voorstelling gaat over Rembrandt die aan het werk is in zijn atelier en werkt aan het portret van Jan Six.Het schilderij is nog lang niet af maar de burgemeester Six wil zijn portret snel hebben en gaat een weddenschap aan met Rembrandt dat het portret de volgende dag klaar zal zijn. Jan Six stuurt hem een leerjongen die Rembrandt met allerlei werk kan helpen. De leerjongen Gerrit neemt in plaats van de gevraagde verfzakjes een zwerfhond, die hij zo zielig vond, mee in het atelier. De hond mag van Rembrandt niet blijven maar als hij ’s nachts voor de deur zit te janken laat Gerrit hem toch stiekem binnen. En wat er dan gebeurt ….?

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×