Fonds Wijkinitiatieven vrijdag van start

Vanaf komende vrijdag tot en met 27 oktober kunnen bewoners, scholen en bedrijven uit Leiden een plan indienen om zelf mee te werken aan een schone, opgeruimde straat of buurt. De gemeente stelt via het Fonds Wijkinitiatieven opnieuw een bedrag beschikbaar voor initiatieven om de wijk groener te maken, schoonmaakacties te organiseren en speelplekken op te knappen. Het beste plan zal worden genomineerd voor de ‘Leiden ruimt op!’-prijs. Een plan moet wel aan een aantal voorwaarden voldoen, zo moet het ten goede komen aan de eigen straat of buurt. Het is de bedoeling dat bedenkers van een plan ook meehelpen aan de uitvoering daarvan, in samenwerking met de gemeente.

Een plan moet worden ingediend bij het Fonds Wijkinitiatieven van de gemeente. Het indienen daarvam kost niets. De uitvoering van het plan moet wel binnen het vaste budget van het fonds passen. Zo heeft een schoonmaakactie een vast budget van € 115,- . Bij een actie om de buurt groener te maken worden de kosten vergoed tot een maximum van € 1.150,- en het budget voor een actie om speelplekken op te knappen, bedraagt maximaal € 230,-.

Bewoners, bedrijven en scholen die een plan willen indienen, kunnen contact opnemen met de afdeling Contract- en Wijkmanagement, de heer Rasser, tel. 071 516 78 48 of met de heer Schreuder, tel. 071 516 78 47. Bij de balies van het stadhuis, het Stadsbouwhuis aan de Langegracht 72 en de dienst Milieu en Beheer aan de Admiraal Banckertweg15 kunnen geïnteresseerden een inschrijfformulier ophalen.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×