Ook Fabel-kantoor zaterdag door politie afgesloten

De Leidse politie heeft afgelopen zaterdag tijdens het optreden tegen Eurodusnie ook het kantoor van de Fabel van de illegaal afgesloten. Medewerkers van de Fabel zeggen dat ze onder dwang agenten toe moesten laten tot het kantoor waar de Fabel gevestigd is. Als er niet meegewerkt zou worden zou de politie de deur openbreken om het pand te inspecteren. De medewerkers van de Fabel van de illegaal mochten na tussenkomst van een advocaat en onder meer GroenLinks-raadslid Jos Posthuma rond 15.00 uur voor een aantal uren hun werkruimte betreden. Medewerkers laten weten dat de Fabel geen partij is in het conflict tussen Eurodusnie en de gemeente, men is gehuisvest aan de Koppenhinksteeg 2 en hebben een eigen opgang. Het noodbevel van zaterdag sloeg niet op het afsluiten van nummer 2 maar volgens de Fabel heeft de politie daar geen rekening mee gehouden.

Volgens medewerkers van de Fabel van de illegaal had de politie geen enkel recht hun pand te betreden en is hun werk door door de actie ernstig belemmerd. De Fabel van de illegaal heeft aangegeven door te willen gaan met het legaliseringsproces van hun pand aan de Koppenhinksteeg.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×