Ook de winkelwagen van wethouder Van As werd elektronisch geblokkeerd toen hij buiten de lijntjes wilde lopen. (Foto: Portaal).

Winkelwagenproject Kopermolen voltooid

Vandaag hebben wethouder Filip van As en Portaaldirecteur Lex de Boer het project “Aanpak overlast winkelwagens in de Slaaghwijk” voltooid. Ze deden dit door het elektronische blokkeersysteem voor winkelwagens officieel in werking te stellen. Het evenement vond plaats in het winkelcentrum De Kopermolen. Rondslingerende winkelwagens zorgden al jaren voor veel overlast, schade en verpaupering in de wijk. Dat het een echt probleem was, bewijst het feit dat alleen al in de maand december vorig jaar zo’n 1600 winkelwagens onbeheerd werden aangetroffen. Afgelopen maand waren de winkelwagens op de vingers van één hand te tellen.

Het hele project is tot stand gekomen dankzij de enthousiaste medewerking en unieke samenwerking van de drie supermarkten Albert Heijn, Lidl en de C1000. Deze hebben verder samen met de gemeente Leiden, firma Rocateq, de woningcorporaties Sleutels van Zijl & Vliet, Ons Doel en Portaal het project mogelijk gemaakt.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×