D66: "Maak van sportkantines vrijplaatsen"

D66-raadslid Aad van der Luit pleit ervoor om sportkantines uit te roepen tot vrijplaatsen. “Bij de eerste de beste sportclub met een kantine moet er altijd iemand achter de bar staan met een diploma Sociale Hygiëne of vakbekwaamheid voor het cafébedrijf. Veel sportclubs zijn in het recente verleden in de problemen gekomen omdat er streng werd gecontroleerd en werden zelfs bekeurd,” aldus Van der Luit in een reactie op de mogelijke legalisering van Café de Linkse Kerk van Eurodusnie.

Van der Luit: “Als ik mij goed herinner zijn er zelfs kantines gesloten omdat ze geen vrijwilligers hadden met de benodigde diploma’s. Zijn deze regels ook van toepassing op de Vrijplaats? Mocht dit niet het geval zijn dan adviseer ik als er om welke reden dan ook door de verenigingen niet aan de diploma-eisen voldaan kan worden de kantines aan te melden als vrijplaats daarmee verwerf je veel rechten en niet al te veel plichten.”

Leiden Linkse Kerk


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×