Dichter Mark Boog in jubileumcafé van Kunstkring Leiderdorp

De Kunstkring Leiderdorp bestaat 25 jaar en viert dit met het thema poëzie. Op dinsdag 10 oktober a.s. staat Mark Boog centraal in het Artistiek Café. Hij wordt geïnterviewd door de journalist Maarten Dessing en zal voordragen uit eigen werk.

Mark Boog , geboren 24 september 1970, is een Nederlandse dichter en romanschrijver. Hij studeerde korte tijd Kunstmatige Intelligentie in zijn geboorteplaats Utrecht en werkte daarna even bij de PTT. In 1995 debuteerde hij als dichter in het tijdschrift De Appel. Daarna was hij actief in een schrijverscollectief dat onder meer het tijdschrift Mondzeer en de Reuzenkreeft uitgaf. In 2000 verscheen Mark Boog zijn eerste dichtbundel; Alsof er iets gebeurt (Meulenhoff), waarmee hij de Cees Buddinghprijs won. In 2006 won hij de VSB Poëzieprijs voor zijn bundel: De encyclopedie van de grote woorden. In 2001 debuteerde Mark Boog als romanschrijver met de roman De vuistslag (Meulenhoff). In de hierop volgende jaren volgden dichtbundels en romans elkaar in hoog tempo op.

Mark Boog publiceert bovendien in literaire tijdschriften als : Hollands Maandblad en De Gids en hij treedt af en toe op. Mark Boog zijn werk wordt gekenmerkt door een combinatie van alledaagsheid en wanhoop. Dit geldt zowel voor zijn taalgebruik als voor zijn onderwerpskeuze. Door critici is de toon van zijn werk vergeleken met zeer uiteenlopende schrijvers als Gerard Reve en Arjen Duinker.

Tijdens en na de pauze zal het duo: Les Romantiques Incurables, Cees van Wetten, zang en Dick Dallinga, piano, enkele chansons en gedichten ten gehore brengen.

De avond begint om 20.15 en wordt gehouden in het Visser ’t Hooftlyceum, Muzenlaan 155 te Leiderdorp. Toegang is gratis voor leden en niet-leden.

Advertentie

Geen categorie


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×