Pleintaptoe weer druk bezocht

Ondanks de regenbuien hebben weer enkele duizenden muziekliefhebbers genoten van de jaarlijkse Pleintaptoe op de Garenmarkt. Meestal vindt deze taptoe plaats na afloop van de taptoe op 2 oktober maar nu werd uitgeweken naar de zondagmiddag. In het voorprogramma bracht K & G 3 de stemming er vast in met aanstekelijke muziek. De taptoe werd vervolgens geopend door Jong Adest Musica uit Sassenheim. Daarna was het de beurt aan Amigo uit Leiden dat het publiek in nieuwe outfit trakteerde op een show rond de Jackson Five. Jong K & G uit Leiden bracht een show met discohits uit de jaren zeventig en tachtig. Het seniorenorkest van Adest Musica uit Sassenheim oogstte veel bewondering met hun show The Legend of the Seas waarmee zij vorig jaar tijdens het Wereldmuziekconcours in Kerkrade een eerste prijs in de wacht sleepten.

Tijdens de finale kwamen alle orkesten nog eenmaal in de arena voor een koraal, het taptoesignaal geblazen door Sebastiaan Landwaard, het Leidse volkslied en het Wilhelmus, waarna elk orkest op eigen muziek de Garenmarkt verliet. Grote afwezige was K & G die momenteel voor een driedaags optreden in Denemarken te gast is, maar weest u gerust; ze zijn weer op tijd terug voor de taptoe en de grote optocht.

Leiden 3 Oktober 2006


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×