Ook de Albert Heijn supermarkt aan het Kooiplein was vandaag gewoon open. (Foto: Chris de Waard).

Gemeente laat supermarkten ongemoeid

De supermarkten buiten het centrum die sinds begin dit jaar ook elke zondag hun deuren openden, waren ook vandaag gewoon geopend. De C1000 in de Kopermolen kreeg eerder van de gemeente een aanzegging dat het vanaf oktober niet meer toegestaan zou zijn om op zondag open te gaan. Vandaag was de supermarkt van Henk van Essen echter gewoon open. Bij alle kassa’s kon het winkelend publiek handtekeningenlijsten invullen voor een referendum over de zondagsopenstelling. Ook bij Albert Heijn aan het Kooiplein werden handtekeningen ingezameld.

Bij de C1000 liep het lekkker met de handtekeningen. “Dit is al m’n vierde blaadje,” aldus één van de kassières die vandaag dienst had. Voor de referendumaanvraag zijn in eerste instantie 750 handtekeningen nodig. Dat aantal was vanmiddag al bijna gehaald. Als het echt tot een referendum komt, moeten er in tweede instantie nog eens 4000 handtekeningen worden ingezameld.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×