22 Allochtone vrouwen voor Leidse kweekvijver

Om het aantal allochtone vrouwen dat betrokken is bij de Leidse politiek te vergroten is er in augustus op initiatief van oud-plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad Liesbeth Hesselink een zogenaamde ‘Leidse Kweekvijver’ opgericht. De inschrijftermijn sloot vandaag, er hebben zich 22 vrouwen opgegeven. “De achtergronden van de dames lopen zeer uiteen; van Marokkaans tot Surinaams en van Turks tot Russisch,” zo laat SP-raadslid Eva de Bakker weten. De Bakker zal de vrouwen namens de SP kennis laten maken met de Leidse politiek. De vrouwen hoeven zich in eerste instantie niet aan een partij te verbinden. De vrouwen die geschikt blijken te zijn én het zelf ook leuk vinden, kunnen na een leertraject meelopen als stagair met een bestuurs- of raadslid. Het project gaat in januari 2007 van start en loopt door tot en met juni 2008.

Het leertraject bestaat uit zowel een theorie- als een praktijkgedeelte. Zo omvat de theorie de grondbeginselen van de gemeentepolitiek en inzicht in de geschiedenis en de belangrijkste organisaties van de stad Leiden. Het praktijkgedeelte omvat het voorbereiden, bijwonen en nabespreken van raads- en commissievergaderingen.

Leiden kweekvijver


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×