Leids biotech-bedrijf haalt 20 miljoen op bij beursgang

Het Leidse biotechnologiebedrijf Octoplus heeft ongeveer 20 miljoen euro opgehaald met de gang naar de Amsterdamse beurs. De opbrengst valt daarmee wat tegen. Het bedrijf hoopte op 25 miljoen euro. Dat meldt het ANP. De uitgifteprijs van het aandeel is vastgesteld op 4,65 euro. Daarmee komt de beurswaarde van Octoplus op ongeveer 75 miljoen euro. Het bedrijf had eerder een bandbreedte aangegeven van 4,65 tot 5,50 euro. In totaal worden er ruim 4,3 miljoen aandelen uitgegeven. Zo’n 20 procent van de aandelen is in handen van het management van Octoplus.

Octoplus bewerkt bestaande medicijnen om ze effectiever en veiliger te maken met minder bijwerkingen. Het bedrijf bestaat sinds 1995 en is gevestigd in Leiden. Er werken inmiddels 130 mensen. De onderneming heeft onlangs een verkoopkantoor geopend in Boston in de Verenigde Staten. Vorig jaar werd er op een omzet van ongeveer 7 miljoen euro een verlies gedraaid van ruim 4 miljoen euro.

Leiden


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×