PNVD doet niet mee aan verkiezingen

De Partij voor Naastenliefde, Vrijheid en Diversiteit (PNVD), die in de volksmond ‘pedofielenpartij’ is gaan heten, verwacht niet mee te kunnen doen aan de Tweede Kamerverkiezingen van 22 november. De partij gaat ervan uit dat het niet lukt om de daarvoor benodigde handtekeningen bij elkaar te krijgen. Dat zegt PNVD-secretaris Norbert de Jonge donderdagavond in het actualiteitenprogramma Netwerk. Om in het hele land aan de verkiezingen mee te kunnen doen, moeten nieuwe politieke partijen 570 handtekeningen overleggen. “Ik denk dat we kunnen zeggen dat we niet deel zullen kunnen nemen”, stelt De Jonge. “Dus niemand zal zien hoe groot de steun nu echt is. Wat eigenlijk wel jammer is”, zegt hij.

De PNVD bestrijdt onder meer het verbod op seks met minderjarigen en vindt dat kinderporno niet langer strafbaar moet zijn. De oprichting van de partij leidde eerder dit jaar tot veel ophef, zelfs in het buitenland. Hoeveel handtekeningen ze tot dusver precies heeft verzameld, is onduidelijk. De laatste keer dat de partij daarover mededelingen deed, begin september, waren het er honderd.

Netwerk volgde de bestuursleden drie maanden. Een van hen, penningmeester Ad van de Berg, werd in de jaren tachtig veroordeeld voor ontucht. Netwerk is erachter gekomen dat hij nog steeds relaties aangaat met minderjarigen. Volgens de rubriek heeft hij nu een vriendje van dertien, die bij hem in de buurt woont.

De politie heeft de ouders van de jongen gewaarschuwd. De ouders zouden hun zoon vervolgens hebben verboden nog langer contact te hebben met Van de Berg. Maar de jongen komt nog steeds bij hem over de vloer, laat Netwerk zien. Nieuwe partijen moeten op 10 oktober een kandidatenlijst inleveren bij de Kiesraad.

Leiden pedopartij


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×