De heer en mevrouw Van den Berg uit Maarssen namen blij verrast de catalogus Rembrandts landschappen, een Rembrandtshawl en een bos bloemen in ontvangst.

100.000ste Bezoeker voor Rembrandt in Lakenhal

Stedelijk Museum De Lakenhal verwelkomde vandaag de 100.000ste bezoeker voor Rembrandt. De heer en mevrouw Van den Berg uit Maarssen kregen de catalogus Rembrandts landschappen en de originele Rembrandtshawl uitgereikt. Bovendien kregen zij als eerste een rondleiding over de tentoonstelling Rembrandts landschappen die morgen opengaat voor het publiek. Tot 8 januari kan de tentoonstelling in De Lakenhal bezocht worden. Zeldzame geschilderde landschappen en een selectie tekeningen en etsen van de Leidse schilder kunnen tijdens de tentoonstelling door het publiek bezichtigd worden.

Vanaf 16 december 2005, de start van het Rembrandtjaar, tot vandaag bezochten 100.000 bezoekers het museum. Vergeleken met het bezoekersaantal van een gemiddeld jaar betekent dat ruim 3x zoveel bezoekers als normaal en een absoluut recordaantal vanaf de oprichting van het museum in 1874.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×