13 oktober Internationale Dag van de Witte Stok

Op vrijdag 13 oktober is het de Internationale Dag van de Witte Stok en wordt er landelijk aandacht gevraagd voor slechtzienden en blinden die een taststok gebruiken. Ook Visio besteedt hier ruim aandacht aan. Koninklijke Visio is de Landelijke Stichting Slechtzienden en Blinden. Het thema is dit jaar ‘obstakelvrij’. Van 11.00 uur tot 15.00 uur zullen medewerkers en leden van Visio aanwezig zijn op de Haarlemmerstraat om voorbijgangers en winkeliers aan te spreken over de Dag van de Witte Stok en laten ze hen zelf ervaren hoe het is om slechtziend of blind te zijn. Centraal staan de obstakels waarmee slechtzienden en blinden dagelijks te maken hebben.

Hierbij moet gedacht worden aan reclameborden, gestalde fietsen en wegopbrekingen. De Visio-medewerkers zijn herkenbaar aan hun gele windjacks en een reuze taststok. De Internationale Dag van de Witte Stok word om 11.00 uur officieel geopend door John Steegh, wethouder Verkeer en Milieu van de gemeente Leiden.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×