Fietsersbond houdt fietsverlichtingsactie

Zaterdag 14 oktober van 11.00 uur tot 16.00 uur repareren leden van de Fietsersbond op de Garenmarkt gratis fietsverlichting. Het gaat om kleine reparaties, bovendien geven zij daarbij voorlichting over verschillende soorten verlichting en handige reparatietips. Omdat er veel slechte verlichting op de markt is en verlichting snel stuk gaat, testte de bond vorig jaar alle soorten koplampen, achterlichten en dynamo’s. Op www.fietsersbond.nl/verlichting is te zien welke er het beste uit de bus zijn gekomen. Tijdens de fietsverlichtingsactie krijgen fietsers een folder met handige reparatietips. antwoord op vragen en praktische hulp bij het repareren van eventuele defecten. De Fietsersbond loopt hiermee vooruit op de aangekondigde handhavingsacties van de politie.

“Wij weten dat fietsverlichting belangrijk is, maar weten uit ervaring ook dat het vaak knap lastig is om je licht brandend te houden. Met deze actie willen we fietsers daarbij helpen. Met reparatie en reparatietips, maar ook met voorlichting over bijvoorbeeld batterijverlichting, die veel minder snel kapot gaat”, aldus Eline Molijn van de Fietsersbond in Leiden.

De Fietsersbond is de grootste belangenvereniging van fietsers in Nederland met 32.000 leden. De afdeling in Leiden probeert regelmatig te overleggen met de gemeente over het verbeteren van fietsroutes en fietsvoorzieningen in Leiden. Mensen die bij de verlichtingsactie lid worden van de Fietsersbond, krijgen een gratis achterlicht of koplamp cadeau. Bovendien kunnen fietsers met goede verlichting meedingen naar een gratis fiets.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×