GroenLinks wil taskforce armoedebeleid

GroenLinks wil dat er een taskforce armoedebeleid komt die zich gaat bezighouden met armoedebestrijding in Leiden. De partij heeft berekend dat er voor effectieve maatregelen zo’n 1,7 miljoen per jaar nodig is. GroenLinks wil in ieder geval af van de voedselbanken. “In een tijd dat de economie aantrekt is het bestaan van voedselbanken niet aanvaardbaar.” Het geldt wil GroenLinks halen uit de extra opbrengsten die de gemeente ontvangt uit de aandelen van energiebedrijf Nuon. “GroenLinks is van mening dat meevallers van het dividend Nuon niet hoeven te leiden tot een korting op de gemeentelijke belastingen. Het is een bekend gegeven dat de stijgende energieprijzen van de afgelopen jaren met name de minima in de problemen hebben gebracht. Het is daarom een goede zaak dat de meevallers van de Nuon op een indirecte wijze worden gebruikt om het minimabeleid maximaal in stand te houden en zo mogelijk uit te breiden.”

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×