Kunstenaar Aart Korsuize exposeert Schildersdozen

Kunstenaar Aart Korsuize exposeert op 80 schildersdozen de portretten van kunstschilders, dichters en filosofen. Dit is zijn tweede bijzondere solo-expositie die wordt gepresenteerd in de Expansionist Art Empire Gallery. Korsuize werd geïnspireerd door de kunstschilders Egon Schiele, Kurt Schwitters en Dick Ket en door de dichters Federico Garcia Lorca en Ferdinand Pessoa. Maar ook door de filosofen Desiderius Erasmus en Thomas More. Op zijn schildersdozen zijn daarom tevens elementen uit hun privé-leven afgebeeld. De dozen zijn soms gevouwen en op een voetstuk geplaatst, waardoor ze als het ware geïsoleerd staan, zoals ook gebeurde met de kunstenaars in hun tijd.

Het concept vormt kleine eigenzinnige ruimtes in de ruimte. De kleurrijke beelden – geïnspireerd door zowel poëzie, literatuur, filosofie en muziek, als door observaties, dromen en fantasieën – hebben multi-dimensionele lagen. Vol onwetendheid, humor en sensualiteit. De dozen kunnen zowel ingelijst worden, om aan de muur te hangen of gevouwen worden, waardoor ze een object worden.

Met zijn eigen gevoel van erotiek heeft Aart Korsuize in zijn schildersdozen een onuitgesproken homo-erotische wereld weten te scheppen.

De expositie is geopend van 12 okt. t/m 5 nov in de Expansionist Art Empire Gallery, Nieuwe Rijn 94, 2312 JM Leiden. Open: donderdag, vrijdag en zaterdag van 14.00 tot 17.00 uur.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×