Belweek voor 'Roze Ouderen'

Van maandag 9 oktober tot en met vrijdag 13 oktober kunnen homo en lesbische ouderen van 10.00 tot 22.00 uur gratis bellen naar de bellijn voor roze ouderen: 0800-623 65 65 (of mailen naar belweek@rozeouderen.nl). Zij kunnen hier hun behoeften en wensen doorgeven. De belweek is een gezamenlijk initiatief van Anbo voor 50-plussers, Schorer, COC Nederland en het Kenniscentrum lesbisch en homo-emancipatiebeleid. Het doel is een inventarisatie te maken van wat er leeft bij homo en lesbische 50-plussers. In deze regio zal COC Leiden zich ook meer gaan richten op senioren. Een speciale Werkgroep Seniorenbeleid zal bezien hoe het COC in onze regio beter kan voldoen aan de wensen van roze ouderen.

Homo-ouderen raken vaak sneller in een sociaal isolement dan heteroseksuele leeftijdgenoten. Veel oudere homoseksuele mannen en lesbische vrouwen zien als een berg op tegen een verzorgingstehuis, of een andere woonzorg-situatie. Een coming-out in een verzorgingstehuis kan stuiten op onbegrip. Ook kunnen roze ouderen te maken krijgen met verplegend personeel dat weinig kennis heeft van homoseksualiteit.

De resultaten van de belweek worden gepubliceerd in een ‘Groenboek’ waarin ook aanbevelingen zullen worden gedaan voor de zorg-, welzijn- en woonvoorzieningen voor roze ouderen. De initiatiefnemers willen dit onderwerp op de agenda zetten van hulpverleners, zorginstellingen en beleidsmakers.

Dat kan zijn in het aanbod van activiteiten door het COC zelf, door belangenbehartiging, voorlichting, gespreksgroepen, of b.v. door het meewerken aan de ontwikkeling van woonprojecten. Geïnteresseerden die op vrijwillige basis hieraan willen meewerken zijn van harte welkom. Meer informatie via info@cocleiden.nl, of bij Rob Kragten tel. 071 5314647, of www.cocleiden.nl.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×