Douwe Breimer, rector magnificus van de universiteit en ereburger van Leiden is een van de ondertekenaars van het convenant tussen achttien Leidse organisaties.

Achttien partijen tekenen convenant citymarketing

Achttien belangrijke partijen in de stad hebben zich vanmiddag in de Oranjerie van de Hortus Botanicus eendrachtig achter een convenant geschaard dat de citymarketing van Leiden een krachtige impuls moet geven. Gezamenlijk zal worden getracht Leiden als aantrekkelijke stad om te bezoeken nog beter op de kaart te krijgen. Het nieuwe samenwerkingsverband staat een twintigtal projecten voor ogen dat op korte termijn al kan worden gerealiseerd. Een van de eerste projecten is het onderzoeken van de haalbaarheid van een zogenaamd Visitors Centre achter het station, waarbij alle deelnemers zich aan mogelijke bezoekers kunnen presenteren. In een oogopslag moet daar duidelijk worden wat Leiden haar gasten, zakelijke partners en bezoekers te bieden heeft.

Rector magnificus en nieuwe ereburger van Leiden Douwe Breimer ziet graag een soort piramide-achtige ontvangstruimte in de stijl van het Louvre in de buurt van het station verrijzen, waar alle organisaties hun gasten kunnen ontvangen, kunnen laten zien wat zij doen, presentaties kunnen houden en zodoende een echt nieuw kenniscentrum kan vormen. Een intentieverklaring werd hiertoe al direct ter plekke ondertekend en al in november van dit jaar moet duidelijk worden of dat Visitors Centre onder de betrokken partijen voldoende draagvlak heeft en gefinancierd kan worden. Ambities genoeg, maar dromen moeten we niet te lang, want de klok tikt door, zo denken de meeste ondertekenaars.

Onder de partijen die vanmiddag het convenant ondertekenden bevindt zich de Gemeente Leiden, de Universiteit Leiden, het LUMC,de Leidse Schouwburg, Koninklijke Horeca Nederland afdeling Leiden, de Hogeschool Leiden, Centrummanagement, VVV Leiden Rijnland, ROC Leiden, Kamer van Koophandel, de Pieterskerk, Museumgroep Leiden, Life Meets Science, Stadsgehoorzaal & De Waag Hoteloverleg Leiden, Leids Uitburo en Bureau Congresondersteuning Leiden. Te elfder ure is ook de BV Leiden aangeschoven.De immer actieve centrummanager Robert Strijk presenteerde de aanwezigen direct al twee projecten die vanaf vandaag de lucht in gaan en dat zijn www.kaartvanleiden.nl, waarop bezoekers virtueel allerlei relevante informatie over Leiden krijgen aangeboden en www. infobankbezoekerssstadleiden.nl, waarop ondernemers onder andere bij kunnen houden hoe Leiden er economisch voor staat en hierop direct kunnen inspelen.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×