De twee sponsors van het 52-ste Leiderdorpse sportcafe: Joost Overdevest van Kick Automatisering en Gezinus Wolf van G. Wolf Managenment Advies BV

VV Meerburg: "Wij floreren door falend Leids sportbeleid"

Door falend Leids sportbeleid floreert de Zoeterwoudse voetbalvereniging VV Meerburg als nooit te voren. Althans dat stelt VV Meerburg-voorzitter Laman in zijn openingsspeech van het 52-ste Leiderdorpse sportcafe dat maandagavond bij uitzondering een keer aan de andere kant van de Leiderdorpse brug plaatsvond. Laman: “Een derde deel van onze in totaal ruim 900 leden komt momenteel nog maar uit Zoeterwoude-Rijndijk, een tweede derde deel is afkomstig uit Leiderdorp, terwijl er tegenwoordig ruim driehonderd leden uit Leiden komen, waarbij de Burgemeesters- en Professorenwijk heel hoog scoort. Opeens is Meerburg daar uiterst favoriet. Vanuit de nieuwbouwwijk Roomburg verwachten we in de nabije toekmst nog meer nieuwe leden. Door de komst van de Julius Ceasarbrug is de afstand tussen Zoeterwoude-Rijndijk en Leiden hemelsbreed ineens een stuk kleiner geworden. Natuurlijk is dat leuk over onze vereniging maar over de bijbehorende financiering wordt niet gesproken. Door het ontbreken van een regionaal sportbeleid krijg je nu een heel oneigenlijke spreiding van geld en voetballertjes, want het gaat bij ons nu vooral om jeugd. Elke vorm van beleid of regionaal overleg ontbreekt.”

Voorzitter Laman: “Het wordt hoog tijd dat we nieuwe samenwerkingsverbanden en oplossingen gaan zoeken. Doordat de Gemeente Leiden zijn zaakjes op sportgebied niet op orde lijkt te hebben zitten wij nu met veel leden die eigenlijk in Leiden horen te spelen, maar daar is kennelijk onvoldoende geschikte accommodatie. Zoeterwoude kan de grote toestroom Leidenaars niet voor haar rekening nemen en Leiden lijkt maar al te blij hen kwijt te zijn, zonder daar iets tegenover te stellen. Dat is onrechtvaardig en moet anders kunnen. De tijd is er volgens mij rijp voor. Dus van sportwethouder Keur verwacht ik in dezen een duidelijk beleid.” Door de verbreding van de A4 gaat VV Meerburg binnenkort driehonderd meter verhuizen en krijgt dan de beschikking over 3 1/2 voetbalveld. Het Leiderdorpse sportcafe vindt een maal per twee maanden plaats en beoogt een gezellig samenzijn te zijn tussen politici, sportverenigingsbestuurders, de media en onderenemers die de sport een warm hart toedragen. De drankjes worden elk keer bekostigd door een andere sponsor. Dit keer tekenden twee van oorsprong Leidse ondernemers voor het 52-ste sportcafe: Joost Overdevest van Kick Automatisering en Gezinus Wolf van Wolf Management en Advies BV.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×