Edsel Coffie en zijn sportjongeren.

Jongeren in Slaaghwijk sporten met Edsel Coffie

Bewoner van de Slaaghwijk Edsel Coffie motiveert jongeren in de buurt om met hem te gaan sporten. Hij spreekt ze op straat aan en probeert ze te interesseren voor een leuke sportieve middag. Hij neemt ze mee om te gaan voetballen, softballen of te honkballen. Ook volwassenen doen soms mee, vooral op zondag. Het benodigde sportmateriaal kon dankzij de steun van ‘kan wél!’ worden aangeschaft. Edsel is al jaren actief als vrijwilliger in de wijk, om met de jongeren te kunnen sporten maakte hij tot voor kort gebruik van geleende of zelfgemaakte sportmaterialen. Met de hulp van ‘Kan wél!’ kon hij eindelijk beschikken over de honkbalhandschoenen, knuppel, set veilige ballen en voetbal die hij zo hard nodig had voor zijn project.

‘Kan Wél!’ is een project van woningcorporaties de Sleutels van Zijl en Vliet, Portaal en Ons Doel, het steunt niet-commerciële bewonersinitiatieven. Het project werkt aan de verbetering van het leefklimaat in de wijken Noorderkwartier, De Kooi en de Slaaghwijk. Het sportinitiatief van Edsel is het vierde ‘Kan wél!’ project dat in Leiden uitgevoerd is. Eerder startte een inloopsoos voor jonge moeders, was er een kinderkermis achter de Corantijnstraat en een kindercorso bij Ons Buiten en in De Hoven. Momenteel zijn er nog zes projecten van actieve wijkbewoners en Kan wél! in voorbereiding.

Leiden


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×