Leidenaar veroordeeld tot 240 uur werkstraf

De rechtbank in Den Haag heeft gisteren een 35-jarige Leidenaar veroordeeld tot 240 uur werkstraf voor het afsteken van een lawinepijl. Een vrouw met een 2-jarig kind op de arm raakte tijdens de jaarwisseling op de Haven ernstig gewond door de pijl. De punt van het verboden vuurwerk boorde zich in de wang van de 21-jarige moeder die met haar kind aan het water stond te kijken en tegen de vlakte werd geslagen. Het slachtoffer liep daarbij een schedelbreuk op, is blijvend doof aan één oor en haar evenwicht is verstoord. Verder heeft ze littekens op borst, schouders, hals en gezicht. Haar kind liep een brandwond boven het oog op.

De oma van het kind raakte door de ontploffing tijdelijk haar gehoor aan één kant kwijt. Tijdens de behandeling van de strafzaak had het openbaar ministerie twee weken geleden 240 uur werkstraf en een voorwaardelijke celstraf van een halfjaar geëist.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×