Eurodusnie organiseert debat over links college

Wat merken we van het linkse College? Dit is de centrale vraag in een debat dat op donderdagavond 19 oktober zal plaatsvinden in de zaal van de ‘Linkse Kerk’ in Vrijplaats Koppenhinksteeg in Leiden. Deelnemers zijn de fractievoorzitters van Groenlinks, de SP en de PvdA, en enkele kritische buitenstaanders. Het publieksdebat begint om 20:00 en is vrij toegankelijk.

Sinds april van dit jaar kent Leiden een links College van B & W, gevormd door de PvdA, GroenLinks, SP en de Christenunie. In het programma ‘Met hart en hand’ hebben de partijen vastgelegd wat ze tot 2010 graag in Leiden willen bereiken. Op welke punten liggen de wezenlijke verschillen tussen het huidige Collegeprogramma en het vorige, en wat komt hier in de praktijk van terecht? Hoeveel ruimte is er plaatselijk voor een ‘links’ beleid met een landelijk beleid dat bepaald niet links te noemen is?

De avond zal starten met korte discussies over drie onderwerpen die voor het linkse College van belang zijn, te weten de kwestie Oostvlietpolder, sociale woningbouw en het minima- en reïntegratiebeleid. Respectievelijk een milieuactivist, Mieke Weterings (Fed. Huurdersorganisaties Leiden & Omstreken) en Eltjo Meijer (Cliëntenraad Sociale Zaken) zullen het hier opnemen tegen fractiespecialisten van de linkse collegepartijen.Het tweede deel van de avond bestaat uit een plenair debat tussen de drie linkse fractievoorzitters – Marije van den Berg (PvdA), Antoine Theeuwen (SP) en Jos Posthuma (Groenlinks) en enkele kritische buitenstaanders over verschillende kwesties die in Leiden spelen: de open bestuursstijl, het daklozenbeleid, de autoluwe binnenstad, de opvang van (uitgeprocedeerde) vluchtelingen, en het beleid ten aanzien van kraken en vrijplaatsen.De avond vindt plaats in de zaal van ontmoetingsruimte ‘de Linkse Kerk’ in Vrijplaats Koppenhinksteeg te Leiden.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×