Links Inge Reisberman, midden Marrie Scheltes, rechts Willem Freeke

"Leidse kunstenaars exposeren in Warmond"

Fanda Zandbergen opende vandaag met een zorgvuldig gekozen intro een bijzondere expositie bij Galerie de Pomp in Warmond. Zandbergen verwelkomde de kunstenaars en de bezoekers met de woorden: ” Fascinatie maakt onze reis door de werelden mogelijk en opent duizelingwekkende en wonderbaarlijke deuren, waar we doorheen mogen. De drie exposerende kunstenaars creëren voor u de voorwaarden door ieder op hun eigen wijze kunst te maken en vorm te geven binnen hun eigen, unieke creatieve processen”. Zandbergen eindigde haar openingstoespraak, waarin ook enkele toepasselijke gedichten werden voorgedragen, met de woorden: “Ik wens u allen veel plezier in uw rol als waarnemer bij de reisschilderijen van Inge Reisberman, de acrylschilderijen van Marrie Scheltes en de sculpturen en keramische objecten van Willem Freeke.”

Reisberman (1959 Almelo), woont en werkt in Leiden. Reisberman is werkzaam in de disciplines schilderen en fotografie. Tijdens het reizen is het haar gewoonte om door middel van fotografie of schilderen een “reisverslag” te maken.Haar geabstraheerde landschappelijke impressies, gemengde technieken op triplex, geven op indringende wijze de sfeer weer van de indrukken, die zij opdeed in o.a. Fuerte Ventura, La Gomera en Las Negras. Vanwege de wat beperkte ruimte in de galerie, exposeert Reisberman alleen klein werk achter glas, in prachtige, warme pasteltinten met sterke accenten, die de composities erg krachtig maken.

Marrie Scheltes  (1952 Leiden) hanteert in haar pallet vooral primaire kleuren. Zij schildert met acryl op karton en linnen, zowel stillevens, landschappen als abstracte werken, waarin toch steeds de herkenning naar de mens (haarzelf) ontstaat. De schakel tussen de pastels van Reisberman en de felle kleuren van Scheltes is het werk van Willem Freeke, dat beiden sferen in zich draagt. Freeke (1949 IJmuiden), maakt veel toegepaste sculpturen voor bedrijven en exposeert hier kleine sculpturen en keramiek. De serie keramiek omvat o.a. een aantal urnen in strakke uitvoeringen met mooie, sterke kleurcombinaties. Freeke heeft een duidelijke voorkeur voor de Japanse stijl en harmonie. Pianist Piet van Splunter verzorgde de muzikale omlijsting van het geheel.

De expositie in Galerie de Pomp loopt van 12 oktober t/m 8 november Openingstijden: woensdag t/m zaterdag: 15.00 – 17.00 uur, zondag: 13.00 – 17.00 uur Dorpsstraat 38, 2361 BE Warmond

Advertentie

Leiden kunstenaars


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×