Garlic wint vakjuryprijs

Het was feest vrijdagavond 13 oktober in Plan C in Rotterdam. Liefhebbers van coverbands waren in groten getale naar de 4e regionale kwartfinale van ‘Dommelsch Clash of the Cover Bands 2006’ gekomen. Het werd een avond met veel muzikaal genot. Vijf bands, waarvan twee uit Rotterdam, boden het publiek uitstekend entertainment en dat werd door het kritische publiek zeer op prijs gesteld. De twee Rotterdamse bands speelden een thuiswedstrijd en dat was vooral te merken tijdens het optreden van K’BAM, dat dan ook met groot verschil de publiekswinnaar van de avond werd. De vakjury echter wees unaniem het Leidse Garlic als winnaar aan.

In de uitstekende sfeer van Theatercafé Plan C was het voor de optredende bands een lust om te spelen. Dat was goed te zien en te voelen. Sommige muzikanten gingen daarbij zover dat de interactie met het publiek soms ten koste van de muzikale kwaliteit ging en dat kostte hen natuurlijk punten van de vakjury.Het programma werd geopend met een optreden van de Leidse 8-mans formatie Garlic. Zij brachten een zeer gevarieerd repertoire, van swingende Funk, Soul, Pop en Rock ’n Roll, tot aan heel gevoelige ballades.

 

Vrijdagavond speelden zij nummers van Tower of Power en Janis Joplin. Van deze winnende band is het tijdloze nummer Get Ready, het succesnummer van Rare Earth, live opgenomen. Dit nummer is als single vanaf donderdag 19 oktober te beluisteren op de website van ‘Dommelsch Clash of the Cover Bands’. De single zal ook gedraaid worden op onder andere CITY FM Classic Rock. Garlic bracht ijzersterk entertainment. De interactie met het publiek was fenomenaal en wat hen vooral onderscheidde van de andere bands, was de perfecte performance. Alles was en bleef technisch goed en gecontroleerd.

 

Zij toonden een grote muzikaliteit, gepaard aan techniek en discipline en hiermee kan deze formatie hoge ogen gaan gooien. De blazers maakten indruk en toen de saxofonist tweestemmig twee alten tegelijk bespeelde, ging het publiek helemaal uit z’n dak. Ook de zanger gaf blijk van een ongelooflijk gevoel voor entertainment. De zangeres deed het uitstekend als backing vocal en verraste het publiek met opvallend sterke lead vocals. De band beschikt over kwaliteit en humor en heeft alles om zich in de halve finales te kwalificeren.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×