Leidse universiteit gaat tien procent bezuinigen

De Leidse Universiteit wil de kosten van de organisatie met tien procent omlaag brengen. De bezuinigingen zijn volgens het college nodig omdat het marktaandeel van de Leidse universiteit al enkele jaren daalt. Dit meldt het universitaire weekblad Mare.

Daaraan gekoppeld neemt ook het budget dat het ministerie van Onderwijs aan de Universiteit Leiden toewijst af. De administratieve en facilitaire diensten, zoals het Universitair Facilitair Bedrijf en het Bestuursbureau moeten daarom de komende jaren samen fors bezuinigen.

In de loop van 2007 zal besloten worden welke maatregelen worden doorgevoerd. Tot die tijd geldt een vacaturestop: externe vacatures en het omzetten van tijdelijke in vaste dienstverbanden moeten door het college worden goedgekeurd.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×