Programmeerwedstrijd in Plexus

Rector magnificus prof.dr. D.D. Breimer opent annstaande zaterdag om 10.00 uur de Benelux Algorithm Programming Contest 2006 in Plexus. De opening gebeurt – op passende wijze – digitaal en op twee bigscreens, omdat Breimer op dat moment in Canada verblijft. De BAPC programmeerwedstrijd is uitgegroeid tot een voorronde voor het Europees kampioenschap programmeren. De wedstrijd beperkt zich niet meer tot alleen de Benelux: dit jaar doen veertig studenten- en tien bedrijventeams mee uit België, Nederland, Luxemburg en Duitsland. De drijvende kracht achter de BAPC in Leiden is De Leidsche Flesch, de studievereniging van informatica, wiskunde, natuurkunde en sterrenkunde. Twee studenten van De Leidsche Flesch hebben de organisatie opgepakt.

Leden van een deelnemend team overleggen tijdens de BAPC van vorig jaar.
Zaterdag krijgen de teams vijf uur de tijd om enkele actuele programmeeropgaven over onder meer klimaatverandering en verkiezingen op te lossen. Het prijzengeld bedraagt meer dan 2000 euro. Verder zijn een notebook, I-pods en andere gadgets te winnen. De jury bestaat uit Leidse alumni die 15 jaar geleden zelf deelnamen aan de eerste editie van de BAPC.

Tijdens de wedstrijd, die de hele dag duurt, wordt een bedrijvenmarkt gehouden. Geïnteresseerde toeschouwers kunnen zelf ook programmeren. De wedstrijd is live via webcams op internet te volgen. Op deze site is ook het programma te vinden.

 

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×