Amnesty Leiden vertoont film op Leids Filmfestival

Mensenrechtenorganisatie Amnesty International afdeling Leiden vertoont op 29 oktober tijdens het Leids Filmfestival de film Grbavica (Bosnië 2005) van Jasmila Zbanic in het Kijkhuis. Grbavica vertelt het verhaal van de alleenstaande moeder Esma die uit onvoorwaardelijke liefde voor haar twaalfjarige dochter een gruwelijk geheim uit haar verleden verborgen probeert te houden. Sara groeit op met het idee dat haar vader een ‘shaheed’ is, een Bosnische martelaar. Als zij bewijs zoekt voor de beweringen van haar moeder en het certificaat waaruit moet blijken dat haar vader tegen de Servische Cetniks vocht, verdwenen is, slaat de twijfel toe.

Grbavica begint om 15:00 in zaal twee van het Kijkhuis en duurt tot 17.00 uur. De entreekosten bedragen 7,50 euro p.p. Voorafgaand aan de film, om 15:00 uur, zal sociaal psychiatrisch verpleegkundige/medisch antropologe Marian Tankink een inleiding op de film verzorgen.

Marian Tankink is sociaal psychiatrisch verpleegkundige en medisch antropologe. Ze is werkzaam bij het Leids Universitair Medisch Centrum, afdeling Public Health en eerstelijnsgezondheidszorg. Tankink doet onderzoek naar vluchtelingenvrouwen uit Bosnië-Herzegovina, Afghanistan en Zuid-Sudan die (seksueel) geweld is aangedaan tijdens de oorlog of in de nasleep daarvan.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×