Vooraan: Loek Beeren, specialist in Gastronomy. Links : Anton Verschelling, eigenaar , Willem Buijteweg, uitgever Buijze Pers.

"Lunchen in den Doofpot"

Restaurant “In den Doofpot”  bestaat aankomende januari tien jaar en presenteerde vandaag haar “lunch met bubbels” aan diverse gastronomische experts en aan de pers. Terwijl het er buiten al wat grijs en somber uitzag, brandde er binnen in het sfeervolle restaurant een knappend haardvuurtje. Het pand is een Rijksmonument en dateert uit 1635. In vroegere tijden deed het dienst als bakkerij van de firma Wanninkhof en het werd in 1999 volledig gerestaureerd en in ere hersteld. Aan de wanden hangen prachtige schilderijen in mooie pasteltinten van de, vorig jaar overleden, Leidse kunstenaar Joep. Het restaurant biedt plaats aan 50 gasten.

Een geslaagde formule is “het schouwburgmenu”, waarbij men vanaf 18.00 uur kan aanschuiven en nog op tijd voor de voortelling, even kan nagenieten van een kopje koffie. In vergelijking met onze buurlanden, houdt men zich in ons land nog erg vast aan een simpel “boterhammetje” tussen de middag. Eigenaar Anton Verschelling wil dan ook de “verwenzondag” invoeren om het lunchen te promoten. Nederland “onttut” langzamerhand en er komt al steeds meer belangstelling voor een aangename lunch, zowel van “shoppende vriendinnen”, als van “verwende beursjongens”.

Chef de cuisine is Mano Langbroek, die de scepter zwaait over een jong en ambitieus team van vijf koks. Het restaurant is opgenomen in alle toonaangevende restaurantgidsen en bladen, zoals Independent Index, Michelin Gids en natuurlijk Leids Lekkers. De stijl van koken kan getypeerd worden als modern Frans met mediterrane invloeden, met als basis al het goede van eigen bodem. De unieke lunch is licht, snel, lekker en betaalbaar (€ 29,50). De wijnkaart is zo uitgebreid en imposant, dat deze met meer dan 200 wijnen in alle prijsklassen en jaargangen, gerekend kan worden tot één van de mooiste van Nederland.

Verschelling: “Het kloppend hart van de stad leiden vraagt om een stijlvol adres op loop- en fietsafstand, waar men gerust een relatie mee uit lunchen kan nemen, zonder de hele middag kwijt te zijn”.

Restaurant In den Doofpot, Turfmarkt 9, 2312 CE leiden.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×