Frank van Rooy, directeur Stichting Radius temidden van geïnteresseerde senioren.

Internetcafé voor senioren

Vandaag, om15.00 uur is het Internetcafé voor senioren in Leiden Noord feestelijk geopend door de bekende wijkbewoner de heer Bram Pater. Het Internetcafé is ondergebracht in het dienstencentrum Rondedans en is een initiatief van de Stichting Radius . Voor de begeleiding wordt samengewerkt met RedNose ICT Traning & Advies. Vincent van Bommel is één van de vrijwilligers, die de senioren “digitaal” op weg op helpt. Van Bommel, vertelt vol enthousiasme over de nieuwe mogelijkheden tot e-mailcontact met familie en vrienden en de interesses, die buiten de normale horizon liggen, bijvoorbeeld op het gebied van boeken, kunst, hobby’s en reizen.

Voor de Stichting Radius is dit het vierde project, waarvan de voorgaande zeer succesvol te noemen zijn. Het doel is om het Internet voor senioren toegankelijk te maken en om iedereen, binnen het eigen niveau of voorkeur, daarmee te helpen. Tevens was er ook gelegenheid kennis te maken met de nieuwe directeur van Stichting Radius, de heer Frank van Rooij. Na het openingsprogramma kon er met een drankje nog wat worden nagepraat.

De openingstijden van internetcafé zijn maandagmiddag van 14.00 tot 16.00 uur, woensdagochtend van 9.30 tot 11.30 uur en vrijdagmiddag van 14.00 tot 16.00 uur. Senioren kunnen dan binnenlopen om van de computer gebruik te maken. Ook kunnen zij terecht met allerlei vragen die met de computer te maken hebben. Tijdens het internetcafé zijn er vrijwilligers aanwezig die de bezoekers graag willen helpen. Informatie: Jolanda Luynenburg via 071- 707 42 00 Dienstencentrum Rondedans, Julianastraat 74, 2316 NZ Leiden

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×