Tweede fase inschrijving huurwoningen Nieuw Leyden gestart

Nieuw Leyden krijgt niet alleen zelf ontworpen koopwoningen, maar ook zelf samengestelde huurwoningen. De huurders van de eerste veertig woningen hebben net met groot enthousiasme hun toekomstige huis samengesteld. Op 17 oktober is de inschrijvingsronde voor de tweede fase van de huurwoningen gestart: 24 sociale huurwoningen in totaal. De inschrijftermijn duurt tot en met 29 oktober.

De huurprijs van de sociale huurwoningen in fase 2 kan variëren van € 523,00 tot € 614,00. De hoogte van de huurprijs wordt bepaald door de keuzes die mensen maken in het casco en de indeling van de woning. Om een indruk te krijgen van de keuzes die aspirant-huurders kunnen maken, kunnen zij op de Portaalwebsite het keuzeprogramma van fase 1 bekijken. Het keuzeprogramma voor fase 2 is bijna gereed.

Het webadres waar u de link kunt vinden is: www.portaal.nl/informatievoorwoningzoekenden/aanbodhuur/huuraanbodLeiden/hureninNieuwLeyden/tabid/205/Default.aspx Met behulp van deze cd-rom kan de aspirant-huurder thuis, op de eigen computer, stap voor stap de woning van zijn of haar keuze samenstellen. Hierbij moet de aspirant-huurder naast de eigen voorkeuren qua gevelstijl, gevelkleur, gevelopbouw en woningindeling, natuurlijk ook rekening houden met het beschikbare budget. In het programma wordt bij elke keuze aangegeven, of en hoeveel deze de huurprijs per maand beïnvloedt. In de gesprekken die de huurder vervolgens met Portaal voert kunnen de keuzen verder worden besproken en toegelicht. Als alles volgens planning verloopt gaat de eerste paal van de eerste fase van veertig sociale- en vrije-sectorhuurwoningen begin 2007 de grond in. 

Op de website van Portaal vindt u meer informatie (www.portaal.nl ) Op de website van Nieuw Leyden vindt u een interview met een huurder uit fase 1 (www.nieuwleyden.nl/pages/page161.asp)

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×