Tweede fase inschrijving huurwoningen Nieuw Leyden gestart

4

Nieuw Leyden krijgt niet alleen zelf ontworpen koopwoningen, maar ook zelf samengestelde huurwoningen. De huurders van de eerste veertig woningen hebben net met groot enthousiasme hun toekomstige huis samengesteld. Op 17 oktober is de inschrijvingsronde voor de tweede fase van de huurwoningen gestart: 24 sociale huurwoningen in totaal. De inschrijftermijn duurt tot en met 29 oktober.

De huurprijs van de sociale huurwoningen in fase 2 kan variëren van € 523,00 tot € 614,00. De hoogte van de huurprijs wordt bepaald door de keuzes die mensen maken in het casco en de indeling van de woning. Om een indruk te krijgen van de keuzes die aspirant-huurders kunnen maken, kunnen zij op de Portaalwebsite het keuzeprogramma van fase 1 bekijken. Het keuzeprogramma voor fase 2 is bijna gereed.

Het webadres waar u de link kunt vinden is: www.portaal.nl/informatievoorwoningzoekenden/aanbodhuur/huuraanbodLeiden/hureninNieuwLeyden/tabid/205/Default.aspx Met behulp van deze cd-rom kan de aspirant-huurder thuis, op de eigen computer, stap voor stap de woning van zijn of haar keuze samenstellen. Hierbij moet de aspirant-huurder naast de eigen voorkeuren qua gevelstijl, gevelkleur, gevelopbouw en woningindeling, natuurlijk ook rekening houden met het beschikbare budget. In het programma wordt bij elke keuze aangegeven, of en hoeveel deze de huurprijs per maand beïnvloedt. In de gesprekken die de huurder vervolgens met Portaal voert kunnen de keuzen verder worden besproken en toegelicht. Als alles volgens planning verloopt gaat de eerste paal van de eerste fase van veertig sociale- en vrije-sectorhuurwoningen begin 2007 de grond in. 

Op de website van Portaal vindt u meer informatie (www.portaal.nl ) Op de website van Nieuw Leyden vindt u een interview met een huurder uit fase 1 (www.nieuwleyden.nl/pages/page161.asp)

Delen
heropening sligro Leiden

4 reacties

 1. “De huurprijs van de sociale huurwoningen (…) kan variëren van € 523,00 tot € 614,00.”

  En dat heet een sociale huurwoning?

 2. het hele plan is mislukt!!

  het was de bedoeling dat mensen met een koophuis in leiden noord die nieuwe wooningen zouden kopen vervolgens zouden de mensen uit de duurdere huurwooningen die huizen weer kunnen kopen  maar inmiddels zijn de koop prijzen zo gestegen dat wij het niet kunnen betalen!!! dus worden de leeggekomen huizen gekocht door mensen buiten leiden noord vandaan!! dit was dus niet de bedoeling van het project en de nieuw bouw huizen kunne we ook niet betalen €280.000 !! is minimaal 2x modaal verdienen voor je dit kan betalen!!

 3. Wat is het toch vreemd geregeld in Leyden!

  Sociale woningbouw?
  Ik woon, inclusief belastingaftrek, meer dan de helft(!) goedkoper in mijn koopmaisonette. Misschien moet ik die maar verhuren en een huurwoning in Nieuw Leyden betrekken. Financieel kan ik dat aan en help ik mensen echt aan een betaalbaar huis.

   

 4. Petra Hoogeveen op

  Tjonge tjonge tjonge toch.

  Volgens mij zijn er meer mensen geholpen met dit PROJECT.

  n. de ontwikkelaars, die nu al kavels hebben overgenomen van de kopers.

  Dus zij bouwen op de grond van de ontwikkelaars en doen later hun huis over.

  Petra Hoogeveen.

Over de auteur

Je bent nu offline