Run op gratis boek Dubbelspel

Op het gratis bij de bibliotheken te verkrijgen boek Dubbelspel van Frank Martinus Arion is een ware run ontstaan. In menige bibliotheek in den lande moet al nee verkocht worden omdat men door de voorraad heen is. Ook in Leiden begint de voorraad al danig te slinken. Van de 7000 ingekochte exemplaren zijn er nog maar enkele honderden exemplaren beschikbaar. In de centrale van de bibliotheek gaan de boeken als zoete broodjes over de toonbank, in de filialen is dat iets minder het geval. Zeker gisteren toen Frank Martinus Arion een lezing gaf in de Leidse bibliotheek en als gevolg van de vele interviews op de televisie en de negatieve publiciteit vanuit een aantal christelijke gemeenten is de leeshonger onder Leidenaren groot. Omdat de OBL het zich financieel niet kon veroorloven alle leden het boek gratis ter beschikking is een drempel opgeworpen en krijgen alleen leden die langer dan tien jaar lezen het boek gratis, al wordt er niet moeilijk over gedaan als dat niet het geval is.      

Enkele dagen nadat de actie is gestart denkt Linda Capel van de OBL dat de meeste leden die het boek graag wilden bemachtigen dat inmiddels al wel gedaan hebben. “De grootste hausse hebben we denk ik achter de rug. Ik denk dat door de grote publiciteit veel leden het boek wel zullen lezen of herlezen en het niet achteloos in de boekenkast zullen zetten. Ook verwacht ik dat veel lezers het boek al dan niet in een leeskring met elkaar zullen willen bespreken. Het doel om met z’n allen tegelijkertijd hetzelfde boek te lezen komt in Leiden aardig in de goede richting.”  

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×