Geen ijsbaan op Beestenmarkt

Er komt deze winter definitief geen ijsbaan op de Beestenmarkt. Dat bevestigt centrummanager Robert Strijk. Strijk over het niet doorgaan van de ijsbaan : “Er zijn twee redenen waarom de ijsbaan dit jaar geen nieuwe editie gaat beleven. De Gemeente Leiden heeft de eerste keren financieel bijgesprongen, maar heeft toegezegd dat dit jaar niet meer te zullen doen. Daarnaast heeft ook het Centrummanagement een aantal andere prioriteiten gesteld. Er is dit jaar veel eigen geld in de organisatie van het Rembrandtfestival gaan zitten, daardoor hebben wij zelf ook geen ruimte de ijsbaan deze winter te realiseren. De kosten voor het neerleggen van zo’n ijsbaan belopen al gauw een ton en dat is er dit jaar gewoon niet, ook niet met behulp van sponsors. Ik verwacht ook niet dat dat geld alsnog bij elkaar gesprokkeld zal worden. En inmiddels is ook de voorbereidingstijd te kort geworden om die ijsbaan neer te leggen.”

Strijk: “Dit jaar hebben we wel de mogelijkheid onderzocht om een stuk van de Nieuwe Rijn kunstmatig te bevriezen. Samen met studenten van de TU Delft en van de vakgroep Natuurkunde in Leiden is gebleken dat dat technisch mogelijk is. Dat zou natuurlijk schitterend zijn, want dan hadden we zeker weer een primeur gehad. Het past ook prima in ons programma Stad van Ontdekkingen om met zo iets nieuws te komen. Maar de kosten hiervan komen op ongeveer twee ton en dat hebben we gewooon niet. Maar het is wel iets wat we in ons achterhoofd houden, want dat zou natuurlijk een prachtige kans zijn. Misschien schaatsen we dan in 2007 wel over onze eigen Leidse grachten. “

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×