Sinterklaas komt weer naar Leiden

De feestverlichting in de Breestraat hangt al op: het is weer bijna zover! Op zaterdag 18 november komt Sinterklaas Leiden binnen en logeert hij aansluitend twee weken lang in de Waag. Om 12.00 uur gaat de grote Blauwpoortsbrug open om Sint met zijn stoomboot en Zwarte Pieten door te laten. Ze leggen aan op de Beestenmarkt waar burgemeester Lenferink Sinterklaas ontvangt en kinderkoor Flits de Goedheiligman toezingt.

Om 12.30 uur maakt de Sint een rondtour door de stad op zijn schimmel “Americo”. Maar liefst veertig Strooipieten zullen die dag 200 kg pepernoten uitdelen. Er volgt een gratis treintje voor de kinderen. Het muziekkorps F.B.L met Twirlpieten openen de stoet. Het Pietenhuisorkest zorgt voor de vrolijke noot. Verder is er een reusachtige superschoen, een brandweerauto en een oldtimer te bewonderen.

Route intocht Sint Nicolaas; Beestenmarkt, Steenstraat, Blauwpoortsbrug, Haarlemmerstraat, Pelikaanstraat, Hooigracht, Watersteeg, Hogewoerd, Breestraat, Kort Rapenburg, Boommarkt en Aalmarkt. Vanaf 13.30 uur zijn er diverse acties op het Stadhuisplein zoals gratis pony rijden en klimpieten die rond de toren van het stadhuis klauteren. De kinderen kunnen samen met de Muziekpiet liedjes zingen. Om 14.30 uur ontvangt de Sint alle kinderen vanaf zijn troon op het Stadhuisplein.

De Leidse Centrummarkt heeft ook dit jaar weer een handje geholpen, zodat er voor ieder kind een verrassing aanwezig is. De Sint vertrekt om 16.00 uur met zijn Pieten naar de Waag, die 15 dagen lang het Huis van Sinterklaas is. Alle kinderen zijn gratis welkom in het Huis van Sinterklaas van zondag 19 november tot en met zondag 3 december van 12.00 tot 17.00 uur. Daar verzorgen de Zwarte Pieten voor de kinderen en Sinterklaas allemaal activiteiten. Zo kunnen kinderen helpen met het inpakken van pakjes, het grote boek bekijken, even liggen op het bed van Sinterklaas of een bad nemen in het pepernotenbad. Ze kunnen natuurlijk ook gezellig met de Zwarte Pieten een tekening voor Sinterklaas maken en die ophangen in zijn slaapkamer. Verder kunnen de kinderen liedjes zingen, dansen en knutselen met de Pieten. Kortom, het wordt één groot feest!

Op www.huisvansinterklaas.nl verschijnt de komende weken steeds meer informatie over het dagprogramma van de Goedheiligman.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×