Leiden Noord in teken van Wijk-olympics

Leiden Noord staat vanaf maandag 30 oktober in het teken van de Wijk-olympics. Door kinderen van de basisscholen uit de wijk wordt al zes weken hard getraind voor een spectaculair optreden op 10 november, dan worden de Wijk olympics officieel geopend. Iedereen uit de wijk kan aan de Wijk olympics meedoen, er worden kennismakingslessen voor jong en oud georganiseerd, bijvoorbeeld zwemmen, kickboksen, yoga en country-line dance. Deelname is gratis en levert niet alleen een goed gevoel op, maar ook een groen Wijk olympics polsbandje als bewijs van sportiviteit. Daarnaast kunnen mensen meedoen om een gratis toegangskaart voor de opening op 10 november in de wacht te slepen.

Iedereen kan meehelpen aan het opzetten van sport‑ en spelactiviteiten in Buffalo City, de stad in Zuid-Afrika waarmee Leiden een stedenband heeft. Tijdens de Wijk-olympics staan er collectebussen klaar, waarin een bijdrage kan worden gedaan. Met de opbrengst wordt sport‑ en spelmateriaal gekocht voor de kinderen in de sloppenwijken van Buffalo City.

De Wijk-olympics is een initiatief van de Brede School Leiden Noord onder leiding van GGD/Hara. Het complete programma van de Wijk-olympics, waar 15 organisaties aan mee doen, is op te halen bij onder andere de buurthuizen in Leiden Noord en op internet .

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×