Ongepaste gevelreclame streng aangepakt

Aan het huidige beleid voor vergunningverlening bij gevelreclame wordt streng de hand gehouden maar dit leidt niet altijd tot het kwalitatief meest gewenste resultaat. Wethouder Marc Witteman pleit voor een lik-op-stukbeleid, wat betekent dat ondernemers zonder vergunning meteen zullen worden aangepakt. Gemeente en ondernemers zijn nu met een modellenboek gekomen met daarin regels van wat wel en niet aan de geval mag hangen. Het modellenboek wordt breed gesteund door de Leidse ondernemers en ook de gemeente-ambtenaren kunnen voor wat hun handhaving betreft goed met de nieuwe regels uit de voeten.

In het modellenboek staat kwaliteit centraal. Op plekken in de binnenstad waar winkelen en horeca de hoofdfunctie is mag meer dan op andere plekken in de stad, waar de woonfunctie centraal staat. Met name rond deze differentiatie leidt dit onder ondernemers wel eens tot verwarring. Met de nieuwe regelgeving in de hand hopen de verschillende partijen wat meer duidelijk geschapen te hebben.   

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×