Rijnlands Revalidatie Centrum 'In beweging'

Het Rijnlands Revalidatie Centrum (RRC) gaat tijdens de week van de chronisch zieken mensen met een lichamelijke beperking of een chronische ziekte enthousiast maken om te gaan sporten en bewegen. Op 11 november tussen 13.00 uur en 17.00 uur bestaat de mogelijkheid om kennis te maken met allerlei aangepaste sporten en bewegingsactiviteiten. Voor de gelegenheid zijn diverse sportverenigingen voor aangepaste sporten uit de regio uitgenodigd, zo geven de Woody Bluesrollers uit Woubrugge een spetterende demonstratie rolstoelbasketbal waar ook bezoekers aan mee kunnen doen. Ook bestaat er de mogelijkheid een proefduik te nemen met perslucht onder leiding van duikschool Aquanuts of te gaan rolstoeldansen met de werelkkampioenen Sandra Kuipers en Ed v.d. Vall.

Verder kan iederen op 11 november kennismaken met Gert-Jan Theunisse, de bekende wielrenner die jaren geleden door een val een gedeeltelijke dwarslaesie opliep. Hij deelt zijn ervaringen en geeft een fietstraining op hometrainers. Ten slotte bestaat er de mogelijkheid om mee te doen aan boogschieten, tafeltennis, volleybal, karate, showdown, fitness, badminton, roeien, rolstoelhockey en een schilderworkshop. Sportkleding is wenselijk.

Van 8 tot 16 november staat in het RRC een informatiemarkt opgesteld over aangepast sporten en bewegen. Op zaterdag 11 november zijn standhouders aanwezig met aanvullende informatie over bijvoorbeeld sportverenigingen en sporthulpmiddelen. Het volledige programma is hier te vinden. Voor meer informatie kan er contact opgenomen worden met MEE-Informatiepunt-RRC, 071 – 5 195 280 of rrc@meezhn.nl.  Meer activiteiten rond de week chronisch zieken is te vinden op www.chronischziek.nl.  Het RRC is gevestigd aan de Wassenaarseweg 501 in Leiden.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×