Leidenaar Kees Linthorst schrijft jeugdboek

Vandaag verschijnt bij uitgeverij Freemusketeers de roman Uit de Diepte (of: De Val van Teylingen), geschreven door de Leidenaar Kees Linthorst. Het boek beschrijft zes dagen uit het leven van een vervelend 12-jarig Sassenheimertje dat in de buurt van de Ruïne van Teylingen inbreekt in een oude bollenschuur. Even denkt hij een middeleeuwse vluchttunnel te vinden, maar valt dan in een 500 meter diepe aardspleet. Beneden stuit hij op een volk dat daar al sinds 1574 vastzit.

Zes heftige dagen volgen waarin de groep-8’er allereerst achter de gruwelijke waarheid komt over de val van Slot Teylingen, maar langzaamaan ook leert wat er met een taal en een volk gebeurt als er niks meer in of uit kan. Pas als hij zichzelf leert kennen, bedenkt hij wat de zelfgenoegzame grotbewoners zelf in 432 jaar niet konden bedenken.

‘Uit de Diepte’ gaat over schuld & liefde en taalverval & Tasmaanse duivels. Het is uitdrukkelijk geen ‘fantasy’ want alle ‘fantastische’ toestanden in het boek zijn grondig ge-checkt door deskundigen, alles wat er gebeurt ‘zou echt kunnen’. Het boek is bedoeld voor 11 ¾ jaar en veel ouder.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×